Voor de thuiskok
Carpaccio op 2 manieren
Onze meest bekende en fantastische topper! Hier beschrijven wij 2 van onze favoriete manieren om dit geweldige product te presenteren.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Stoere plank of mooi groot bord
- Mengkom
Bereiding
Carpaccio met Vinaigrette
Doe in een kommetje olie, azijn, 1 el citroensap, mosterd en honing, dit alles goed door elkaar kloppen. De knoflook pellen en uitpersen boven het kommetje er doorheen roeren en op smaak brengen met wat zout en peper. Leg op 4 borden de ossenhaas en sprenkel de vinaigrette eroverheen, nog garneren met wat kappertjes. Het staat altijd feestelijk als u een klein beetje gemengde sla op het bord legt en daarop de ossenhaas.
Carpaccio met Truffel mayonaise
De olie kort verhitten met de verse knoflook erin, LET OP! Niet boven de 180graden uitkomen met de olijfolie, deze gaat verbranden boven die temperatuur en zorgt voor een bittere smaak.
De borden alvast met de knoflookolie bestrijken. Gesneden ossenhaas (carpaccio) op de borden leggen. De pijnboompitten op bakken in een koekenpan totdat ze een mooie goudgele kleur hebben (of kant en klaar bij ons kopen). Op de carpaccio van links naar rechts strepen trekken met het flesje truffel mayonaise, waterkers schikken en het geheel garneren met de gebakken pijnboompitten en de kappertjes. Aan tafel kunt u de Parmezaanse kaas erover strooien.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept