Confit de Canard
Sous vide gegaarde eendenbout in ganzenvet. alleen maar opwarmen.
Confit de canard een traditioneel Frans gerecht is dat bestaat uit eendenbouten die langzaam zijn gekookt in hun eigen vet. Het is een heerlijk gerecht dat rijk is aan smaak en textuur en dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Hier zijn drie verschillende toepassingsmogelijkheden:
- Als hoofdgerecht: Het meest voor de hand liggende gebruik van confit de canard is als hoofdgerecht. Serveer de gekonfijte eendenbouten warm met bijvoorbeeld een puree van aardappel, groenten en een saus van eendenjus. Het vet waarin de eendenbouten zijn gekookt, kan ook worden gebruikt om aardappelen te bakken voor een smakelijk bijgerecht.
- In salades: Confit de canard kan ook worden gebruikt in salades. Voeg de gekonfijte eendenbouten toe aan een salade met bijvoorbeeld gemengde groene bladsla, stukjes appel, walnoten, geitenkaas en een vinaigrette van frambozenazijn. Het resultaat is een heerlijke, lichte maaltijdsalade met een unieke smaak.
- In pastagerechten: Confit de canard kan ook worden gebruikt als een topping voor pasta. Snijd de gekonfijte eendenbouten in kleine stukjes en meng ze met een romige saus van Parmezaanse kaas, room en knoflook. Serveer de saus over verse tagliatelle of pappardelle en garneer met verse kruiden zoals peterselie of tijm. Dit is een heerlijk en verfijnd pastagerecht dat zeker indruk zal maken op uw gasten.