Voor de thuiskok
Lams Rack met honing en dragon
Met de honing van BijMarei is dit stuk vlees onweerstaanbaar!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Oven en braadslee
- Mengkom en kwast
- Aluminiumfolie
Bereiding
Dep de verse lamsrack goed droog met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de dragon, de honing (van BijMarei), 2 eetlepels olijfolie, zout en peper erdoor. Verwarm de oven voor op 220ºC. zet de lamsrack in de braadslede en bestrijk het vlees met het honingmengsel. Braad de lamsrack ca. 10 minuten in de oven. Schakel de oven dan terug naar 180ºC. Schep de sjalotjes met de overige olijfolie in de braadslede en braad en lamsrack nog ca. 15 minuten, tot deze rosé van binnen is. Laat de lamsrack afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij. De kerntemperatuur die we willen hebben bij lamsvlees is 52-54 graden, niet té rosé, het vlees wordt hier trekkerig van.
Serveertip
Lekker met hollandaisesaus, aardappelgratin en sugar snaps.
U kunt de kleine sjalotjes vervangen door zes in kwarten gesneden grote sjalotjes.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept