Voor de thuiskok
Hertenrugfilet op rucolasalade
Hertenrugfilet op een opgemaakt bedje van rucola salade.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Vergiet
- Stevige pan met dikke bodem
- Mengkom
- Wok voor frituren
Bereiding
De hertenrugfilet halveren en met zout, peper en garam masala kruiden. Olijfolie in een antikleefpan verhitten, de hertenrugfilet bij middelmatige hitte 10-12 minuten bakken. Het vlees uit de pan nemen en op een bord laten rusten.
Sjalotten schillen, in kleine blokjes snijden en met azijn en rode wijn 10 minuten inkoken. Walnoten in een pan zonder vet roosteren tot ze beginnen geuren. De noten grof hakken. Met een garde de rode wijn, mosterd, notenolie en de helft van de walnoten tot een romige vinaigrette roeren en met zout en peper kruiden.
Peterseliewortel schillen en met een dunschiller dunne repen afschillen. Plantaardige olie in een pan verhitten. Peterseliewortelrepen 2-3 minuten frituren en op keukenpapier laten afdruppen. Rode biet en selderij schillen en in dunne repen snijden, bijvoorbeeld met een groenteschaaf. Rucola en bieslook wassen en droog schudden. Bieslook in fijne rondjes snijden.
Serveertip
Hertenrug in dunne schijven snijden en met rode biet, selderij en rucola mengen. Met walnootvinaigrette marineren en met bieslook, walnoten en knapperige peterseliewortels garneren.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept