Voor de thuiskok
Kalkoenfilet met asperges en champignons
Kalkoenfilet met asperges en kastanje champignons, een heerlijk gerecht, mooi om de lente te vieren.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Vergiet
- Stevige pan met dikke bodem of Wok
- Mengkom
- Kookpan
Bereiding
Maak de asperges schoon, (uiteraard kunne wij ze ook voor u schillen) kook ze volgens het basisrecept bijna gaar en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Houd de punten apart. Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Maak de worteltjes schoon, snijd ze vervolgens in de lengte in vieren en in de breedte in stukjes van ca. 3 cm. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in diagonale stukjes van circa 3 cm. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd nu de verse gemberwortel heel fijn.Verhit een wok of ruime hapjespan, voeg de beide oliesoorten toe en roerbak de kalkoenreepjes circa 5 minuten tot ze niet meer roze zijn. Neem de kalkoenfilet uit de pan en houd de reepjes warm (afdekken met folie). Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente-uitjes, champignons en gember 2-3 minuten. Meng de wijn met de soja- of oestersaus en maïzena en voeg dit al roerende toe aan de pan. Breng dit aan de kook tot het vocht gebonden is. Voeg de kalkoenreepjes en aspergepunten toe. Breng het geheel nu naar eigen inzicht smaak met peper en zout.
Serveertip;
Serveren met (witte-, zilvervlies-, of meergranen-) rijst, gegarneerd met in parten gesneden tomaten. Als wijntip raden wij u de Vin d’Alsace Pinot Blanc aan.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept