illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon

Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon in een luchtige room-kaas saus.

borden icoon 4 Personen clock icoon 35 Minuten
kalkoen_rolletjes_bacon_recept

Ingrediënten

-500 gram kalkoenschnitzel
-¼ liter slagroom
-100 gram bacon
-1 teentje knoflook
-3 grote trostomaten of pomodori tomaat heeft net iets meer smaak
-100 gram geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Mengkom
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.
Bestrooi de kalkoenschnitzel met peper en zout naar smaak. Snij de schnitzels doormidden en rol deze op. Omwikkel ze daarna met bacon en leg ze in een ovenschaal.
Snij de tomaten in plakjes en verdeel ze over de ingerolde kalkoen. Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en giet de slagroom erbij, roer alles even door zodat de knoflook met de slagroom is vermengd (slagroom niet stijf slaan).
Giet de slagroom over de kalkoenrolletjes en strooi daarna de geraspte kaas er overheen. Draai de oven nu terug naar 160° C, zet de schaal in de oven en laat de kalkoen 25 minuten braden. Haal nu de schaal uit de oven en laat het nog 10 minuten afgedekt (met aluminiumfolie) rusten.

 

Serveertip

Dit gerecht is lekker met sla en gebakken aardappeltjes of in combinatie met rijst.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw