Voor de thuiskok
Kalkoentournedos met appel en gembersaus
Een tournedos dan denk je al snel aan rundvlees, maar een met een mooi stukje kalkoen kan je een heerlijke tournedos maken, super lekker met een appel gembersaus.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Mengkom en kwast
- Staafmixer
- Koekenpan
- Aluminiumfolie
Bereiding
Haal de kalkoentournedos 30 minuten voor aanvang uit de koelkast. Bestrooi de kalkoentournedos met peper, zout en kerriepoeder. Verhit de roomboter in de koekenpan en bak de biefstukjes in ca. 8 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Schil intussen de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel in vier schijfjes en snipper de gemberbolletjes. Bak de appel in 2 minuten bruin in het bakvet. Haal de appel uit de pan en voeg nu de gember, het siroop en de slagroom aan het bakvet toe. Kook de saus zodat deze indikt en breng het op smaak met peper en zout.
Leg de kalkoentournedos op vier warme borden en leg hierop de plakken appel. Schenk vervolgens de saus langs het vlees en garneer het met de bieslook.
Serveertip
Dit gerecht is heerlijk in combinatie met rijst en roerbak groenten.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept