Voor de thuiskok
Konijn op traditionele wijze
Konijn traditioneel gemaakt deze klassieke bereiding is nog steeds bij velen geliefd.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- voorverwarmde schaal
- Staafmixer
- Koekenpan of braadpan
- Aluminiumfolie
Bereiding
Snipper de ui, was en hak de peterselie. Verhit de blokjes spek in een pan, doe er de konijnenbouten in en braad het vlees mooi bruin. Strooi er de ui over samen met de peterselie en laat het nog even braden. Voeg er dan de cognac en de wijn bij. Maak de champignons schoon, hak ze fijn en voeg ze bij het konijn. Voeg voor de smaak nog wat tijm, zout en peper toe en laat, met de deksel op de pan, het wild 60 minuten zachtjes stoven. Haal nu de konijnen delen uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en dek dit af met aluminiumfolie. Roer nu met een garde koude klontjes boter door de saus.
Bak in een aparte pan de ontbijtspek uit. Omring de stukken konijn met de uitgebakken lapjes ontbijtspek. Schenk de saus over de konijnenbouten.
Serveertip
Konijn smaak heerlijk met rode kool en appeltjes en aardappelpuree (eventueel als toefjes opgespoten).
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept