illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Konijn op traditionele wijze

Konijn traditioneel gemaakt deze klassieke bereiding is nog steeds bij velen geliefd.

konijn konijnenbout traditioneel

Ingrediënten

-4 konijnenbouten
-50 gram blokjes vetspek
-8 plakjes ontbijtspek
-0,5 dl cognac
-1 teentje knoflook
-1 ui fijn gesneden
-50 gram roomboter
-150 gram rauwe ham
-250 gram champignons (voor iets meer bite; kastanje champignons)
-1 eetlepel tijm
-3 dl witte wijn
-snufje peper & zout
-3 takjes krulpeterselie

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • voorverwarmde schaal
  • Staafmixer
  • Koekenpan of braadpan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Snipper de ui, was en hak de peterselie. Verhit de blokjes spek in een pan, doe er de konijnenbouten in en braad het vlees mooi bruin. Strooi er de ui over samen met de peterselie en laat het nog even braden. Voeg er dan de cognac en de wijn bij. Maak de champignons schoon, hak ze fijn en voeg ze bij het konijn. Voeg voor de smaak nog wat tijm, zout en peper toe en laat, met de deksel op de pan, het wild 60 minuten zachtjes stoven. Haal nu de konijnen delen uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal en dek dit af met aluminiumfolie. Roer nu met een garde koude klontjes boter door de saus.
Bak in een aparte pan de ontbijtspek uit. Omring de stukken konijn met de uitgebakken lapjes ontbijtspek. Schenk de saus over de konijnenbouten.

Serveertip

Konijn smaak heerlijk met rode kool en appeltjes en aardappelpuree (eventueel als toefjes opgespoten).

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw