illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Konijnenbout met mosterd, tagiatelle en pastis

Konijnenbout op Italiaanse wijze met een Franse knipoog!

borden icoon 4 Personen clock icoon 35 Minuten
konijnenbout tagliatelle saus mosterd pastis

Ingrediënten

4 konijnenbouten 30 g. dijonmo dille tomaatblokje steranijs, water zout
-4 konijnenbouten
-30 gram Dijonmosterd
-200 gram (verse) tagliatelle
-1,5 dl Pastis
-1 eetlepel olijfolie
-25 gram boter
2,5 dl wildfond (vd zalm vriezer)
-3 takjes dille
-4 verse pomodori tomaten in blokjes gesneden (even uitlekken) of klein blikje uitgelekte tomatenblokjes

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven
  • Mengkom en kwast
  • Kookpan
  • Braadslee

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200ºC. Smeer intussen de konijnenbouten in met de mosterd. Houdt echter nog een beetje mosterd achter de hand. Laat de konijnenbouten in de oven in circa 30 minuten gaar worden op 160°C. Kook de tagliatelle in kokend water met zout en olie beetgaar.

Laat de tagliatelle uitlekken en roer er de boter door. Verwarm de pastis in een soeplepel, schenk het vocht over de konijnenbouten en flambeer de bouten. Verdeel de tagliatelle over warme borden en leg de konijnenbouten hierop. Breng de fond aan de kook en breng op smaak met de rest van de mosterd.

Schep de saus rond de tagliatelle en garneer het gerecht met dille, tomatenblokjes en steranijs.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw