Voor de thuiskok
Parelhoenbout met citroen en olijven
Parelhoenboutjes maar dan net even anders door de combinatie van citroen en olijven krijgt dit gerecht een heel andere dimensie.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Koekenpan of braadpan
- Serveerschaal
Bereiding
Snij de sjalotten in vieren, snij de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en snij ze in partjes. Knip het korianderblad fijn. Wrijf de bouten in met kaneelpoeder en zout en peper naar smaak.
Verhit boter en olijfolie in een ruime braadpan, bak hierin de parelhoenbouten in 5-8 minuten op hoog vuur rondom bruin. Neem ze uit de pan.
Bak in het braadvet de sjalotjes met de knoflook in 3 minuten glazig. Voeg de fond en de citroenpartjes toe. Breng alles aan de kook en leg de bouten terug in de pan. Stoof de bouten in 60 minuten gaar. Keer ze halverwege en voeg dan de olijven toe.
Serveertip
Leg de parelhoenbouten op een schaal en schep de saus met de uien, citroen en olijven er omheen en bestrooi het met korianderblad.
Lekker met couscous & groenten.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept