illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Parelhoenbout met citroen en olijven

Parelhoenboutjes maar dan net even anders door de combinatie van citroen en olijven krijgt dit gerecht een heel andere dimensie.

borden icoon 4 Personen clock icoon 65 Minuten
Parelhoen recept met citroen en olijven guinea fowl

Ingrediënten

-4 parelhoenbouten
-300 gram sjalotten
-1 teentje knoflook
-2 citroenen
-5 takjes koriander
-1 of 2 theelepels kaneelpoeder
-20 gram boter
-2 eetlepels olijfolie
-1,5 dl gevogeltefond
-75 gram ontpitte zwarte knoflookolijven

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan of braadpan
  • Serveerschaal

Bereiding

Snij de sjalotten in vieren, snij de knoflook fijn. Boen de citroenen schoon en snij ze in partjes. Knip het korianderblad fijn. Wrijf de bouten in met kaneelpoeder en zout en peper naar smaak.

Verhit boter en olijfolie in een ruime braadpan, bak hierin de parelhoenbouten in 5-8 minuten op hoog vuur rondom bruin. Neem ze uit de pan.
Bak in het braadvet de sjalotjes met de knoflook in 3 minuten glazig. Voeg de fond en de citroenpartjes toe. Breng alles aan de kook en leg de bouten terug in de pan. Stoof de bouten in 60 minuten gaar. Keer ze halverwege en voeg dan de olijven toe.

Serveertip

Leg de parelhoenbouten op een schaal en schep de saus met de uien, citroen en olijven er omheen en bestrooi het met korianderblad.
Lekker met couscous & groenten.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw