illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Parelhoenfilet in Filodeeg

Parelhoenfilet met een gezellig filodeegjasje aan!

borden icoon 4 Personen clock icoon 35 Minuten
ontbeende hele parelhoen van der Zalm

Ingrediënten

-2 x 2 parelhoenfilets
-1 citroen
-3 eetlepels olijfolie
-10 ml gevogeltefond (vd zalm in de vriezer)
-½ pak filodeeg
-4 blaadjes verse basilicum
-4 plakjes Gandaham

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven en braadslee
  • Mengkom en kwast
  • Koekenpan

Bereiding

Kwart van citroen afsnijden en in kleine stukjes snijden. Rest van vrucht uitpersen. Parelhoenfilets (met vleeshamer) iets pletten en 10 min. in citroensap marineren. Parelhoen uit marinade nemen en inwrijven met zout en peper. In braadpan 2 el olie verhitten en filets rondom lichtbruin bakken. Citroenstukjes, fond en zout en peper naar smaak toevoegen. Parelhoen met deksel schuin op pan in 5 min. op zeer laag vuur gaarstoven. In stoofvocht laten afkoelen. 4 vellen fillodeeg uitspreiden. In midden van elk vel blaadje basilicum leggen. Hierop plakje ham uitspreiden. Parelhoenfilets droogdeppen met keukenpapier en op ham leggen. Fillodeeg als pakketje dichtvouwen en op vouwnaad op bakplaat leggen. (eventueel kunt u tot gebruik de pakketjes afgedekt in koelkast bewaren.)

Oven voorverwarmen op 200 °C. Fillopakketjes bestrijken met rest van olie. Bakplaat in midden van oven schuiven en pakketjes in 20-25 min. knapperig bakken.

Parelhoen is ook te vervangen door kip of kalkoen.

Serveertip

Lekker met geroosterde spitskool.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw