illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Parelhoenfilet met cranbarries

Parelhoenfilets met cranberries, het klinkt wat aan de zoete kant maar deze combinatie is verrassend lekker!

borden icoon 4 Personen clock icoon 15 Minuten
parelhoen met cranberry

Ingrediënten

-4 parelhoenfilets
-6 eetlepels cranberriecompôte
-2 eetlepels bosbessenjam
-1 ¼ dl slagroom of kookroom
-40 gram boter
-1 theelepel kaneel
-zout en peper naar smaak

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan
  • extra pan voor de saus voor te bereiden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een koekenpan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Verwarm de compôte, de jam en de kaneel in een andere pan. Voeg de room (van het vuur af) al roerende toe. Verwarm de bakboter opnieuw en voeg de overige boter toe. Bak de parelhoenfilets aan beide zijde verder bruin, gedurende ± 4 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm liefst onder aluminiumfolie. Blus de bakboter met het cranberriemengsel en serveer dit als saus.

Tip
Vervang cranberries door veenbessen en gebruik grote blauwe bosbessen voor de garnering.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst