illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Tamme eend met champignonkerriesaus

Tamme eend bereid in een milde maar verrassende champignons kerriesaus.

tamme eend champignons kerriesaus

Ingrediënten

-1 tamme eend in stukken gesneden
-750 gram paddenstoelen mix is zeer smakelijk maar gewone champignons kunnen ook
-2 zure appels voorbeeld granny smith
-2 klonten boter
-2 eetlepels bloem of een klein beetje meer voor de roux te maken
-250 ml gevogeltebouillon
-kerrie poeder en nootmuskaat naar smaak toevoegen
-2 eetlepels melk voor de roux te maken
-peper & zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven en braadslee
  • of Braadpan
  • Mengkom
  • Sauspannetje

Bereiding

Bak de stukken eend goudbruin. Kruid met peper, zout en wat kerrie. Verwijder een beetje het vettige aanbaksel. Voeg er gevogeltebouillon bij en laat de eend garen gedurende ± 50 minuten. op een matig vuur of in de oven op 170c  Was de champignons en snij de grootste ervan in stukken. Smelt in een andere pan een klontje boter en stoof de paddestoelen erin. Kruid ze met peper, zout en tijm. Houd ze apart.

Maak een béchamelsaus: Smelt een klont boter (zonder deze bruin te laten worden) en roer de bloem erdoor tot een mooie roux. Voeg er beetje bij beetje de eendenjus bij, evenals het champignonvocht en wat melk. Doe dit tot u een mooie, egale saus krijgt. Kruid de saus met wat peper, zout, nootmuskaat en kerrie. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij kleine blokjes in de saus. Voeg de paddestoelen en de eend terug bij de saus en serveer.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw