Voor de thuiskok
Wild Rollade met Room-Portsaus
Wildrollade een echte klassieker, makkelijk te bereiden zodat er meer tijd overblijft om gezellig bij de gasten te kunnen zijn.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Vergiet
- Stevige pan met dikke bodem of braadpan
- Oven
- Aluminiumfolie
Bereiding
Ga als volgt te werk: Smelt 125 gram boter in een braadpan. Braadt het vlees rondom ongeveer 5 minuten aan tot een mooie egale bruine kleur is verkregen. Vraag de juiste braadtijd aan uw slager. Af en toe even omdraaien. Doe het gas uit, haal het vlees uit de pan en laat de rollade nu zeker 15 minuten rusten. Voeg de wildfond en de port toe aan de jus, laat dit geheel flink doorkoken. Strooi voorzichtig wat allesbinder toe om de saus iets te binden (niet te veel). Laat het geheel nadat het is gebonden nog 2 minuten doorkoken. Draai het gas uit en roer de room of crème fraîche voorzichtig door de saus. Spatel voor het opdienen nog wat kleine blokjes koud roomboter door de saus om hem mooi te laten glimmen.
In de oven: Het lekkerste is als u de wildrollade eerst even aanbraadt in de pan. (Zie beschrijving van boven). Ondertussen is de oven voorverwarmd op 150ºC. U zet de rollade in het midden van de oven en laat 25/30 minuten per pond op 150ºC brdaen. Haal het vlees uit de oven en laat nog een kwartier rusten alvorens het te snijden . Maak de saus af op de hierboven vermelde manier.
Knip met een schaar het netje voorzichtig los en snij met een scherp mes de rollade in plakken. Serveer de saus los van het vlees.
Vraag de exacte braadtijd altijd aan uw slager.
Serveertip
Wildrollade is heerlijk in combinatie met puree of een aardappelgratin, appel- of abrikozencompôte, stoofpeertjes, haricotverts gerold in bacon, rode kool, spruitjes en/of witlofrolletjes met ham.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept