illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Wild zwijnfilet met Roomsaus

Wildzwijnfilet met een heerlijke roomsaus en zo gemakkelijk te maken.

borden icoon 4 Personen clock icoon 10 Minuten
wildzwijn filet wild

Ingrediënten

-4 wild zwijnfilets
-50 gram boter
-2 dl slagroom
-1 el gehakte noten naar eigen keuze
-2 takjes rozemarijn
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Mengkom en kwast
  • Koekenpan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Bestrooi de wild zwijnsfiletjes met peper, zout en gehakte rozemarijn. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de filetjes aan beide zijden bruin (reken ca. 2 minuten aan iedere kant). Haal de filetjes uit de pan en laat deze nog 4 minuten rusten in de aluminiumfolie Voeg ondertussen de slagroom aan de bakboter toe en verhit het geheel al roerende. Voeg de noten toe en maak de saus op smaak af met peper.

 

 

Serveertip

Lekker met peultjes, appelcompote en gebakken aardappelen.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw