Voor de thuiskok
Filet of Procureur rollade
Ouderwets….. nee écht niet wel een originele klassieker, deze malse rollade kent bijna iedereen zeker als je regelmatig bij opa en oma mocht eten.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Koekenpan
- Serveerschaal
- Snijplank en mes
- Aluminium folie vlees even afdekken
Bereiding
Bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 125 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Braadt het vlees rondom aan tot het mooi bruin is – ca. 3 minuten. Vraag voor de juiste bereidingswijze advies aan uw slager.
Als het vlees even rust kunt u aan de saus werken. Schep met een juslepel een aantal schepjes braadvocht uit de pan en doe dit in een steelpannetje. Voeg hier de verse room bij, 1 eetlepel verse groene pepers, de aangegeven hoeveelheid witte wijn en wat vers gehakte peterselie. Laat dit geheel al roerende nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Snij intussen de rollade in plakjes, leg deze op een serveerschaal en giet hier als laatste de warme saus overheen.
Serveertip
Serveer de rollade met sperzieboontjes en grootmoeders aardappeltjes.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept