illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Filet of Procureur rollade

Ouderwets….. nee écht niet wel een originele  klassieker, deze malse rollade kent bijna iedereen zeker als je regelmatig bij opa en oma mocht eten.

Ingrediënten

-1 kilo rollade De aangegeven braadtijd is gebaseerd op een rollade van 1 kilo)
-125 gram roomboter
-¼ liter verse room (of kookroom maar dat geeft een minder intense smaak aan de saus)
- klein potje groene peperkorrels
-5 eetlepels witte wijn
-4 takjes verse krulpeterselie
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Koekenpan
  • Serveerschaal
  • Snijplank en mes
  • Aluminium folie vlees even afdekken

Bereiding

Bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 125 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Braadt het vlees rondom aan tot het mooi bruin is – ca. 3 minuten. Vraag voor de juiste bereidingswijze advies aan uw slager. 

Als het vlees even rust kunt u aan de saus werken. Schep met een juslepel een aantal schepjes braadvocht uit de pan en doe dit in een steelpannetje. Voeg hier de verse room bij, 1 eetlepel verse groene pepers, de aangegeven hoeveelheid witte wijn en wat vers gehakte peterselie. Laat dit geheel al roerende nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Snij intussen de rollade in plakjes, leg deze op een serveerschaal en giet hier als laatste de warme saus overheen.

Serveertip

Serveer de rollade met sperzieboontjes  en grootmoeders aardappeltjes.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw