illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Filetlapjes in een roquefortsaus

Filetlapje is niet zo populair meer! Toch is het eten van dit stukje vlees, namelijk van het Iberico varken zó anders dan wat u gewent bent, eigenlijk heeft het vlees de saus niet nodig, maar het is ook lekker bij de broccoli en de krieltjes.

borden icoon 4 Personen clock icoon 10 Minuten
Iberico vakren filetlapje roqufortsaus

Ingrediënten

-4 filetlapjes van het Iberico varken
-25 gram roomboter (voor de krieltjes eventueel wat extra boter bewaren)
-pakje witte saus (bv van knor)
-125 gram roquefort
-snufje peper & zout

Dit heb je nodig

  • Koekenpan
  • Saus pannetje
  • Verwarmd bord
  • Snijplank en mes
  • Aluminium folie

Bereiding

Bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 25 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Bak het vlees 2 1/2 minuut aan beide kanten (totaal 5 minuten). Haal nu het vlees de pan, leg dit op een verwarmd bord en dek het af met alumiumfolie (of een deksel). Bereid de witte saus volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg hierbij een deel van het braadvocht. Roer nu de roquefort door de saus totdat de kaas volledig gesmolten is.

Serveertip

Serveer de filetlapjes met verse broccoli en gekookte krielaardappeltjes (deze met een klontje boter en wat Italiaanse kruiden erover).

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw