Voor de thuiskok
Hachee
Ouderwetse Hachee wie wil het nog zelf maken? Met dit recept lukt het altijd!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Braadpan
- Koekenpan
Bereiding
Bestrooi het vlees met wat bloem, peper en zout. Meng dit alles luchtig door. Smelt de boter in de braadpan en wacht tot het schuim is verdwenen (de roomboter gaat nu bruin kleuren). Braadt nu het vlees aan (op hoog vuur) tot het een mooie bruine kleur heeft. Blus het geheel af met 3 kopjes water en een scheutje azijn. Voeg nu alle kruiden toe en laat het geheel even aan de kook komen. Plaats daarna de deksel op de pan en draai de hittebron naar de laagste stand. Laat het geheel 2 uur zachtjes stoven.
Fruit nu de uien aan tot ze een mooie bruine kleur hebben verkregen, snijdt de ontbijtkoek in dobbelsteentjes en voeg dit geheel toe aan de hachee. Om de hachee te binden kunnen we allesbinder gebruiken, of bloem aangemaakt met wat water. Wanneer de bloem of allesbinder is toegevoegd laten we het geheel nog 5 minuten doorkoken.
Serveertip
Deze ouderwetse lekkernij is zeer goed te combineren met rode kool en plakjes gebakken appel.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept