illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Hamlappen met perziksaus en champignons

Hamlapjes in combinatie met perziken klinkt een beetje apart toch versterken ze elkaar juist waardoor een gewoon hamlapje ineens niet zo gewoon meer is!

borden icoon 4 Personen clock icoon 60-65 Minuten
Hamplapjes perziken diverse soorten varkensvlees

Ingrediënten

-600 /800 gram hamlappen
-1 groot blik halve perziken
-250 gram champignons
-paprikapoeder
-wat bloem voor het binden
-1 tot 2 eetlepels zure room
-2 laurierblaadjes
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan
  • Vergiet uitlekken perziken ¼ sap overhouden
  • verwarmd bord voor de hamlapjes
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Braad de hamlappen na ze gekruid te hebben met paprikapoeder, zout en peper, in boter bruin. Blus af met water, net zoveel dat de hamlappen net niet onder staan. Kook even door en zet de warmtebron laag voor ongeveer 60 minuten samen met de laurierblaadjes. Een minuut of 20 voordat het gaar is de champignons erbij (naar keuze heel laten of in grove stukken snijden) en de perziken door midden gesneden ook het 1/4 overgehouden perzik vocht toevoegen. Na 60 minuten het vlees uit de pan nemen, de saus binden met wat bloem en een eetlepel zure room erdoor. Op smaak afmaken met zout en peper.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en sla. Leg het super malse vlees op het bord en giet de saus erover met de perziken.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw