illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Italiaanse schnitzels

Een gepaneerde schnitzel is altijd lekker, maar een variant hierop is ook echt een aanrader, zeker met het Italiaanse tintje eraan!

borden icoon 4 Personen clock icoon 8-10 Minuten
Italiaanse ongepaneerde schnitzel

Ingrediënten

-4 ongepaneerde schnitzels
-100 gram baby spinazie (niet de gewone die wordt te nat!)
-50 gram roomboter
-12 plakjes salami
-4 plakjes kaas naar keuze
-2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
-4 coctailprikkers
-oregano
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan groot of 2 pannen

Bereiding

Strooi zout, peper en oregano naar smaak over de ongepaneerde schnitzels. Leg daarna op de schnitzels, de salami de babyspinazie en de kaas. Vouw deze dubbel en zet het geheel met een cocktailprikker vast.

Smelt de roomboter in de pan totdat het schuim is weggetrokken (de boter is nu goed op temperatuur) en bak de schnitzels in 1 minuut (om en om). Doe hierna de deksel op de pan en laat de schnitzels nog ongeveer 6 minuten zachtjes bakken.
Strooi vlak voor het serveren de Parmezaanse kaas over het vlees.

Serveertip

Deze Italiaanse schnitzels zijn lekker in combinatie met verse spinazie of broccoli.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst