illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Kalfslever met Safarisaus

Kalfslever met Safari saus, dat is echt wel lang geleden toch bestaat het nog steeds, door de saus krijgt het vlees een andere wending, misschien is het hierdoor een grotere uitdaging om het te proberen!

borden icoon 4 Personen clock icoon 10-15 Minuten

Ingrediënten

-4 plakjes kalfslever
-100 gram bloem
-100 gram roomboter
-200 dl kalfsfond (vd zalm in vriezer)
-3 cl Safari African drink (alcohol 14,9%)
-peper & zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan
  • voorverwarmde borden
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Dep de kalfslevers droog met keukenrol. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze vervolgens door de bloem. Verhit de boter in de pan (totdat het schuim is weggetrokken) en bak de lever aan beide zijde mooi bruin vraag in de winkel om de exacte braadtijd. Neem de lever uit de pan en overdek ze met aluminiumfolie.
Blus het braadvet met de kalfsfond en de Safari en laat het geheel 10 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er een klontje roomboter doorheen (binden). Leg de kalfslever op de voorverwarmde borden en schenk de saus ernaast.

 

Serveertip

Dit gerecht is lekker in combinatie met aardappelgratin en haricots verts.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst