illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Lamskoteletjes met knoflooksaus

Lamskoteletjes met een knoflooksaus op basis van bouillon geeft het vlees een heerlijke bite, maar doet niets af aan de authentieke smaak van het lamsvlees.

knoflook saus lamskotelet

Ingrediënten

snufje maïzena
-16 lamskoteletjes
-6 teentjes knoflook
-1 ui
-6 sjalotjes
-1 stengel bvleekselderij
- ½ rode paprika
-2 bosuitjes
-1 eetlepel olijfolie
-2 dl runderbouillon (vd zalm vriezer)
-100 gram roomboter
-peper en zout
-klein beetje maïzena voor een lichte binding

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan of hapjespan
  • Koekenpan
  • Serveerschaal verwarmd
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Hak de knoflook, ui en sjalotjes fijn. Snijd de bleekselderij en de halve rode paprika in plakjes en de bosuitjes in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en sjalotjes hierin. Voeg daarna de bleekselderij, paprika, flink wat vers gemalen peper en de bouillon toe en laat het vocht tot de helft inkoken.
Verhit nu de roomboter in de andere koekenpan en breng intussen het lamsvlees op smaak met peper en zout. Bak de koteletjes in de hete boter mooi rosé. 2x 2 minuten. haal de koteletjes uit de pan en laat ze nog even rusten. Maak de schaal mooi op met de koteletten en de saus er naast (of overheen) geschonken de gesneden bosuitjes als garnering.

Serveertip

Serveer de lamskoteletjes met sperzieboontjes en gekookte krieltjes (gegarneerd met Provençaalse kruiden en een klontje roomboter).

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw