Voor de thuiskok
Rosbief met rode wijnsaus
Rosbief een mals stuk vlees met geen enkel “randje” vet, deze keer gemaakt met een heerlijke rodewijn saus een gezellig feestje op tafel!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Koekenpan
- Oven
- Braadslee voor in de oven
- Saus pannetje
- Zeefje
- Aluminiumfolie
Bereiding
Haal de rosbief 1 uur voor bereiding uit de koelkast. Strooi peper en zout naar smaak over het vlees. Smelt 50 gram roomboter in een braadpan tot deze mooi bruin is en braadt het vlees om en om aan (ongeveer 2 minuten). Temper nu de warmtebron en laat het vlees 15 minuten braden, om de 3 minuten even draaien voor een mooie egale kleur.
Haal daarna het vlees uit de pan en laat alvorens u het aansnijdt dit 5 minuten rusten. U kunt het vlees ook in de oven klaarmaken, de oven op 200° C voorverwarmen en het vlees na het aanbraden in een braadslede zetten. Ook hier na 15 minuten. het vlees uit de oven en 5 minuten laten rusten.
Bereiding rode wijnsaus
Smelt 50 gr roomboter in een steelpannetje op een laag vuur, strooi 2 eetlepels bloem door een zeefje op de boter en roer dit goed door. Giet langzaam 1 glas rode wijn en 1 glas bouillon in de pan. Voeg hieraan de suiker, sinaasappelsap en de room toe. Blijf continu goed roeren. laat de saus even koken en giet hem over het gesneden vlees.
Serveertip
Bij de rosbief kunt u groene groenten serveren (beetgaar) en gebakken krielaardappeltjes.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept