illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Runderrollade met portsausje

Runderrollade met een portsausje, klinkt niet ingewikkeld en dat is het ook niet, voor dit prachtige stuk vlees hoef je echt niet teveel moeite te doen. Een aanrader!

borden icoon 6-8 Personen clock icoon 30-40 Minuten
runderrollade zonder touwtje gebraden beef roulade

Ingrediënten

-1 kilo runderrollade
-150 gram roomboter
-2 eetlepels bloem
-1 glas rode port
-2 theelepels mosterd
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan
  • Glas
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Verhit 150 gram boter in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht (in ongeveer 5 minuten), strooi er zo nodig wat peper en zout over. Gaar de runderrollade daarna verder in de pan, gerekend met ongeveer 15 minuten per 500 gram (vraag altijd de juiste braadtijd) op een middelmatig vuur. Overgiet het vlees regelmatig met het braadvocht. Neem het vlees na het braden uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder wat aluminium folie (niet volledig afdekken).

Giet de braadboter op 4 eetlepels na uit de pan, roer er 2 eetlepels bloem door en voeg er beetje voor beetje al roerend 1 glas rode port en een klein beetje water aan toe tot een mooie lichtgebonden saus is ontstaan. Voeg eventueel naar smaak 2 theelepels mosterd, peper en zout toe. Laat de saus nog even 3 minuten doorkoken.

Vraag de exacte braadtijd altijd aan de slager.

Serveertip

Serveer de rollade met aardappelpuree en boontjes alle soorten zijn er lekker bij.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst