illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Stoofpotje van Kalfsvlees en peer

Kalfsvlees en peer dat klinkt best grappig, maar de deze combinatie is heel erg lekker, de enige uitdaging is dat het stoven van het vlees 1 ½ uur tijd nodig heeft.

borden icoon 4 Personen clock icoon 90 Minuten
kalfsvlees rauw veal recept

Ingrediënten

-500 gram kalfslapjes in grote dobbelstenen
-40 gram roomboter
-100 gram gerookt spek of pancetta in dobbelsteentjes
-100 ml droge witte wijn
-500 ml kalfsbouillon (vd zalm in vriezer)
-1 takje verse tijm
-2 takjes verse rozemarijn
-2 halfrijpe peren geschild en in stukken
-250 gram champignons in dikke plakken gesneden
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Bestrooi het gesneden kalfsvlees met peper en zout. Verhit de roomboter in een braadpan en bak het kalfsvlees met de spekblokjes rondom bruin (3 minuten) Blus het geheel nu af met de witte wijn en de bouillon. Roer vervolgens de tijm en rozemarijn erdoor en laat het geheel aan de kook komen. Doe nu de deksel op de pan en laat het geheel 1,5 uur zachtjes gaar stoven. voeg vlak voor het einde de gesneden champignons en peer toe.

U kunt het vlees ook in een gesloten pan gaar stoven  in een oven van 130c zelfde braadtijd.

Serveertip

Het stoofpotje smaakt heerlijk met gekookte aardappelen en boontjes. Of met een verse pasta die na het koken met wat room wordt verrijkt.

Recept gekregen van, Mevrouw Jeanette Olivier.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw