Voor de thuiskok
Stoofpotje van Kalfsvlees en peer
Kalfsvlees en peer dat klinkt best grappig, maar de deze combinatie is heel erg lekker, de enige uitdaging is dat het stoven van het vlees 1 ½ uur tijd nodig heeft.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Braadpan
- Aluminiumfolie
Bereiding
Bestrooi het gesneden kalfsvlees met peper en zout. Verhit de roomboter in een braadpan en bak het kalfsvlees met de spekblokjes rondom bruin (3 minuten) Blus het geheel nu af met de witte wijn en de bouillon. Roer vervolgens de tijm en rozemarijn erdoor en laat het geheel aan de kook komen. Doe nu de deksel op de pan en laat het geheel 1,5 uur zachtjes gaar stoven. voeg vlak voor het einde de gesneden champignons en peer toe.
U kunt het vlees ook in een gesloten pan gaar stoven in een oven van 130c zelfde braadtijd.
Serveertip
Het stoofpotje smaakt heerlijk met gekookte aardappelen en boontjes. Of met een verse pasta die na het koken met wat room wordt verrijkt.
Recept gekregen van, Mevrouw Jeanette Olivier.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept