illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Wilde duiven filet in een romige pepersaus

Wilde duif met een heerlijke saus en het staat super snel op tafel.

borden icoon 4 Personen clock icoon 10 Minuten
gebakken wilde duif filet pigeon breast

Ingrediënten

-4 wilde duif filets
-1 ½ dl slagroom
-1 eetlepel verse groene peperskorrels
-2 takjes krul peterselie
-1 eetlepel bloem
-40 gram boter
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan
  • Verwarmde schaal
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Bereiding
Bestrooi de filets met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de filets 2-3 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm, ze moeten even rusten. Bestrooi de bakboter met de bloem, voeg de room en de peperkorrels toe en laat dit even inkoken. Voeg de fijngeknipte peterselie toe en maak de saus op smaak met zout en peper.

Serveertip

Duif filets met romige pepersaus, gekookte spruitjes , tutti frutti en gebakken grootmoeders aardappeltjes.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw