illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Wildgoulash

Wildgoulash een mooie tegenhanger van zijn broertje; de rundvlees variant, de bite van ” wild vlees” is altijd wat intenser en dat maakt dit gerecht zo mooi!

borden icoon 4-5 Personen clock icoon 60-70 Minuten
wild goulash hert gestoofd

Ingrediënten

-1 kilo wildgoulash vlees
-2 gesneden uien
-teen knoflook of 2 kleintjes
-500 ml wildfond (vd zalm in vriezer)
-100 gram roomboter
-5 eetlepels bloem
-2 rode en 2 groene paprika's
-1 glas rode port
-250ml room ofcrème fraîche
-150 gram dobbelsteentjes (rook)spek
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan

Bereiding

Dep de stukjes goulashvlees droog met keukenpapier en breng het op smaak met peper en zout. Knijp de knoflook boven het vlees uit en bestrooi het met de gezeefde bloem. Meng dit alles tot er een droge massa ontstaat (eventueel een klein beetje extra bloem toevoegen). Smelt de boter in de pan tot het mooi bruin ziet en braad het vlees gedurende 3 minuten al roerende aan. Voeg nu de gesneden ui, de schoongemaakte in stukjes gesneden paprika en de spekjes toe en laat dit nog even doorbakken (ca. 3 minuten). Blus het geheel af met de wildfond en laat het even aan de kook komen. Draai nu de hittebron laag en laat het vlees 60 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan (controleer zo af en toe of het niet te hard gaat en voeg eventueel voor de smaak nog een scheutje rode wijn toe). Voeg op het laatste moment de port en de room toe.
Serveertip

Wildgoulash is heerlijk in combinatie met rijst of een aardappelgratin, appel- of abrikozencompote, stoofpeertjes, haricotverts gerold in bacon, rode kool, spruitjes en/of witlofrolletjes met ham.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst