illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Haaskarbonade van het bakblik

Originele haaskarbonade dat is echt lekker! zeker op deze manier bereid heb je bijna niet genoeg aan één stukje.

borden icoon 4 Personen clock icoon 10-12 Minuten
varkens karbondade gegrild pork chops met marinade

Ingrediënten

-4 haaskarbonades
-3 eetlepels olijfolie
-2 vleestomaten in plakken
-150 gram mozzarella in plakken
-Peper zout oregano en paprikapoeder
Ingrediënten voor de marinade;
-4 eetlepels olijfolie
-1 mespuntje fijngewreven rozemarijn
-1 mespuntje fijngewreven tijm
-1 kleine theelepel paprikapoeder
-versgemalen peper

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadslee
  • Mengkom
  • Schaal of plat bord voor de gemarineerde karbonades

Bereiding

Het liefst de marinade een dag van tevoren klaarmaken en de karbonades rondom ermee bestrijken. Afgedekt in de koelkast plaatsen om de marinade te laten intrekken.

Giet de olijfolie in een braadslee en plaats die in een voorverwarmde oven (225°). Bestrooi de karbonades aan beide zijden met zout en leg ze in de hete braadslee. Zet de oven op 150° en bak het vlees in 7 á 8 minuten aan beide zijden goudbruin. Neem de braadslee uit de oven. Beleg elke karbonade met tomaat en mozzarella en bestrooi ze met oregano, peper en een snufje paprikapoeder. Schuif de braadslee in de oven, verhitten totdat de kaas is gesmolten. Direct uit de oven serveren met een heerlijk aangemaakte gemengde salade.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw