illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Varkensoester in pikante champignonsaus

Biefstuk maar dan van het varken, met deze mooie saus erbij is het helemaal af!

borden icoon 4 Personen clock icoon 10-12 Minuten
varkenshaas tournedos met champignons iberico pork medaillon

Ingrediënten

-4 varkensoesters van 100 gram per stuk
-40 gram bloem
-80gram roomboter
-125 gram champignons
-1 klein kopje Madeira
-1 bouillonblok
-1 ui gesnipperd
-1 theelepel cayennepeper
-1 theelepel suiker
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan
  • Zeef
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Laat 1/2 liter water met een bouillonblokje aan de kook komen. Smelt 40 gram roomboter en fruit het gesnipperde uitje tot het mooi glazig ziet. Strooi daarna de bloem door een zeef direct in de pan en roer het goed door totdat een mooi papje ontstaat. Laat dit heel even doorpruttelen. Voeg daarna (beetje voor beetje) de bouillon toe terwijl u blijft roeren.

Voeg nu de champignons (gesneden), 1 mespuntje cayennepeper, de suiker en de madeira bij de saus en laat dit 5 minuten doorkoken (wel blijven roeren).

Bestrooi de varkensoesters met peper en zout. Verhit de overige roomboter totdat het schuim is weggetrokken en bak het vlees nu 1 minuut (om en om) aan. Temper de warmtebron en laat ze nog 4 minuten bakken (vlees halverwege draaien). Draai nu het gas uit en laat de varkenoesters nog 4 minuten in de warme pan rusten.

Serveertip

De biefstukjes kunt u eigenlijk met alles combineren, maar groene groenten en gebakken aardappeltjes heeft onze voorkeur!

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst