Voor de thuiskok
Varkensoester in pikante champignonsaus
Biefstuk maar dan van het varken, met deze mooie saus erbij is het helemaal af!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Braadpan
- Zeef
- Aluminiumfolie
Bereiding
Laat 1/2 liter water met een bouillonblokje aan de kook komen. Smelt 40 gram roomboter en fruit het gesnipperde uitje tot het mooi glazig ziet. Strooi daarna de bloem door een zeef direct in de pan en roer het goed door totdat een mooi papje ontstaat. Laat dit heel even doorpruttelen. Voeg daarna (beetje voor beetje) de bouillon toe terwijl u blijft roeren.
Voeg nu de champignons (gesneden), 1 mespuntje cayennepeper, de suiker en de madeira bij de saus en laat dit 5 minuten doorkoken (wel blijven roeren).
Bestrooi de varkensoesters met peper en zout. Verhit de overige roomboter totdat het schuim is weggetrokken en bak het vlees nu 1 minuut (om en om) aan. Temper de warmtebron en laat ze nog 4 minuten bakken (vlees halverwege draaien). Draai nu het gas uit en laat de varkenoesters nog 4 minuten in de warme pan rusten.
Serveertip
De biefstukjes kunt u eigenlijk met alles combineren, maar groene groenten en gebakken aardappeltjes heeft onze voorkeur!
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept