Voor de thuiskok
Lamsschenkels gesmoord in rode wijn
Er gaat bijna niets boven een mooi stuk lamsvlees. Tenminste, als je van lam houdt. Want bijna niemand vindt lam mwoah. Je vindt het fantastisch of je vindt het helemaal niets. Een lamsbout om langzaam te garen, koteletjes om te grillen of een lamsrack aan één stuk. Allemaal fantastische gerechten waarmee je eens iets anders op tafel zet en je gasten verrast.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Mengkom
- Oven
- Kwast
- Snijplank en mes
- Aluminium folie
Bereiding
Neem een half koffiekopje olijfolie, voeg daar 1 theelepel zout, 2 theelepels gedroogde tijm, wat gemalen zwarte peper, 2 knoflookteentjes (uitgeperst) en het fijn gesnipperde uitje aan toe.
Meng dit geheel goed door en voeg daarna 15 hele blaadjes verse rozemarijn toe.
Haal nu de lamsbout uit de verpakking, droog hem af met keukenpapier en prik met een scherp punt- mesje 4 à 5 gaatjes in de bout. In dit gaatje stopt u een gepelde knoflookteen. Smeer nu de bout in met de marinade. (Wanneer u dit eerder wilt doen dient u de lamsbout afgedekt met plastic folie in de koelkast te bewaren.)
Oven tot 180″ voorverwarmen, plaats nu de lamsbout in een ovenvaste schaal, smeer hem nogmaals in met marinade en bak hem nu 25 à 30 min per pond op 150″ Vraag de juiste tijd voor uw stukje vlees altijd aan de slager. Smeer de bout na 15 min. nogmaals in met marinade en blijf dit herhalen. Laat de lamsbout na het braden 20 min. rusten alvorens u hem aansnijdt.
Serveertip
Lamsvlees laat zich prima combineren met Provençaalse aardappeltjes, peultjes, spruitjes, broccoli en knoflooksaus.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept