Heerlijke recepten voor elk seizoen

Breng het restaurant naar uw eigen keuken! Met de heerlijke recepten van Van der Zalm wordt koken een feest!

 

varkenshaas tournedos met champignons iberico pork medaillon

Varkensoester in pikante champignonsaus

Biefstuk maar dan van het varken, met deze mooie saus erbij is…

Bekijk recept
varkens karbondade gegrild pork chops met marinade

Haaskarbonade van het bakblik

Originele haaskarbonade dat is echt lekker! zeker op deze manier bereid heb…

Bekijk recept
wild goulash hert gestoofd

Wildgoulash

Wildgoulash een mooie tegenhanger van zijn broertje; de rundvlees variant, de bite…

Bekijk recept
gebakken wilde duif filet pigeon breast

Wilde duiven filet in een romige pepersaus

Wilde duif met een heerlijke saus en het staat super snel op…

Bekijk recept
Hele kalkoen turkey kerst gevuld gebraden

Kalkoen Gevuld met gehakt en champignon

Kalkoen gevuld, wij hebben deze voor jou kant en klaar liggen, maar…

Bekijk recept
varkenshaas gebraden porc medaillons

Varkenshaas met bruine suiker

Varkenshaas en bruine basterdsuiker, soms ben je gewoon op zoek naar andere…

Bekijk recept
kalfsvlees rauw veal recept

Stoofpotje van Kalfsvlees en peer

Kalfsvlees en peer dat klinkt best grappig, maar de deze combinatie is…

Bekijk recept
runderrollade zonder touwtje gebraden beef roulade

Runderrollade met portsausje

Runderrollade met een portsausje, klinkt niet ingewikkeld en dat is het ook…

Bekijk recept
Beef stew grootmoeders runderlappen lapjes gestoofd

Runderlapjes

Runderlapjes volgens het recept van “grootmoeder” weet je nog hoe heerlijk runderlapjes…

Bekijk recept
gebraden rosbief op bord gepresenteerd met rode wijn saus roast beef

Rosbief met rode wijnsaus

Rosbief een mals stuk vlees met geen enkel “randje” vet, deze keer…

Bekijk recept
Beef stew riblapjes met zilveruitjes appel en ananas stoofvlees

Riblapjes met uitjes, appel en ananas

Riblapjes met uitjes, appel en ananas, we geven er een andere draai…

Bekijk recept
Rack of lam lamsvlees lamsrack

Rack of lamb

Rack of Lamb, de in elkaar gestoken racks zien er zó gaaf…

Bekijk recept
Ossenhaas in bladerdeeg beef wellington huisgemaakt

Ossenhaas in bladerdeeg

Ossenhaas in bladerdeeg een prachtig product om met Kerst iedereen aan tafel…

Bekijk recept
knoflook saus lamskotelet

Lamskoteletjes met knoflooksaus

Lamskoteletjes met een knoflooksaus op basis van bouillon geeft het vlees een…

Bekijk recept

Kalfslever met Safarisaus

Kalfslever met Safari saus, dat is echt wel lang geleden toch bestaat…

Bekijk recept
Kalfslapjes kalfsvlees gestoofd

Kalfslapjes uit de oven

Op een winterdag is het gezellig om wat langer in de keuken…

Bekijk recept
Italiaanse Ossobucco kalfs

Kalfs Ossobucco

Kalfs Ossobucco ook weer zo’n heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken, die…

Bekijk recept
Italiaanse ongepaneerde schnitzel

Italiaanse schnitzels

Een gepaneerde schnitzel is altijd lekker, maar een variant hierop is ook…

Bekijk recept
honing tijm ham gebraden met saus

Honing tijm ham sauce de ma façon

Een absolute topper en zeer gemakkelijk te bereiden, nieuwsgierig geworden…

Bekijk recept
Hamplapjes perziken diverse soorten varkensvlees

Hamlappen met perziksaus en champignons

Hamlapjes in combinatie met perziken klinkt een beetje apart toch versterken ze…

Bekijk recept
ouderwetse hachee

Hachee

Ouderwetse Hachee wie wil het nog zelf maken? Met dit recept lukt…

Bekijk recept
lamsfilets met abrikozen lamsvlees geflambeerd

Geflambeerde lamsfilets met abrikozen

Lamsfilets zijn iets minder populair, maar op deze wijze gemaakt, zullen er…

Bekijk recept
kalfszwezerik met gerookte zalmrecept

Gebakken zwezerik met gerookte zalm

Gebakken zwezerik! Klinkt zó ingewikkeld, maar eigenlijk stelt het niet veel voor…

Bekijk recept
Varkensfricandeau Iberico secreto

Fricandeau met peterseliesaus

Fricandeau met peterselie, een “neutraal”  stuk vlees met het voordeel dat het…

Bekijk recept
Iberico vakren filetlapje roqufortsaus

Filetlapjes in een roquefortsaus

Filetlapje is niet zo populair meer! Toch is het eten van dit…

Bekijk recept

Filet of Procureur rollade

Ouderwets….. nee écht niet wel een originele  klassieker, deze malse rollade kent…

Bekijk recept
Striploin entrecote contrafilet met korst

Contrafilet met kruidenkorst (zoet)

Contrafilet is een fantastisch stuk vlees en op deze manier gemaakt krijgt…

Bekijk recept
kipfilet met abrikozen sinaasappel saus gevuld met ham en kruidenkaas

Gevulde kipfilet met ham en kruiden

Gevulde kipfilet met ham en kruiden, net weer een andere manier van…

Bekijk recept
ganzenlever eendenbout wilde eend eendeborst

Wilde eendenborst met ganzenleversaus

Wilde eendenborst of  eenden er zit wat tijd in verscholen maar dan…

Bekijk recept
wildzwijn filet wild

Wild zwijnfilet met Roomsaus

Wildzwijnfilet met een heerlijke roomsaus en zo gemakkelijk te maken.

Bekijk recept
wildrollade

Wild Rollade met Room-Portsaus

Wildrollade een echte klassieker, makkelijk te bereiden zodat er meer tijd overblijft…

Bekijk recept
Kalkoen tournedos vlees gebraden roulade of turkey

Kalkoentournedos met appel en gembersaus

Een tournedos dan denk je al snel aan rundvlees, maar een met…

Bekijk recept
kalkoen reepjes met asperges saus

Kalkoenfilet met asperges en champignons

Kalkoenfilet met asperges en kastanje champignons, een heerlijk gerecht, mooi om de…

Bekijk recept
gebraden kalkoenfilet tourendos

Hertenrugfilet op rucolasalade

Hertenrugfilet op een opgemaakt bedje van rucola salade.

Bekijk recept
turkey stew kalkoen blokjes kalkoenragout met salie

Kalkoenragout met salie

Kalkoenragout met salie, opzoek naar iets lekkers maar toch lichtverteerbaar, bekijk dan…

Bekijk recept
eendenborst rauw

Eendenborstfilet met cashewnoten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt…

Bekijk recept
eendenborst filet gebraden met rozemarijn takje

Eendenborstfilet met paprikasaus

Verrassende eendenborst in een milde paprika room saus.

Bekijk recept
kalkoen_rolletjes_bacon_recept

Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon

Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon in een luchtige room-kaas saus.

Bekijk recept
Parelhoen recept met citroen en olijven guinea fowl

Parelhoenbout met citroen en olijven

Parelhoenboutjes maar dan net even anders door de combinatie van citroen en…

Bekijk recept
parelhoen filet van der zalm

Parelhoenbouten uit de oven met Italiaans accent

Parelhoenbouten maar dan met verse groenten op Italiaanse wijze gemaakt.

Bekijk recept
ontbeende hele parelhoen van der Zalm

Parelhoenfilet in Filodeeg

Parelhoenfilet met een gezellig filodeegjasje aan!

Bekijk recept
konijnenbout tagliatelle saus mosterd pastis

Konijnenbout met mosterd, tagiatelle en pastis

Konijnenbout op Italiaanse wijze met een Franse knipoog!

Bekijk recept
konijn konijnenbout traditioneel

Konijn op traditionele wijze

Konijn traditioneel gemaakt deze klassieke bereiding is nog steeds bij velen geliefd.

Bekijk recept
parelhoen met cranberry

Parelhoenfilet met cranbarries

Parelhoenfilets met cranberries, het klinkt wat aan de zoete kant maar deze…

Bekijk recept
konijn mosterd kerriesaus

Konijnenrugfilet met bruin bier en mosterd

Konijnenrugfilet met bruin bier en mosterd, stoerder kunnen we het niet maken.

Bekijk recept
hertenrugfilet met cranberry saus cranberries

Ree-Hertenbiefstuk met een cranberrysaus

Ree-of hertenbiefstuk traditioneel,  zo eten de Engelsen op deze wijze gemaakt, het…

Bekijk recept
Hertenrugfilets reerug met bramen bramensaus

Ree-Hertenrugfilet met bramensaus

Ree – of hertenrugfilet met bramensaus, heerlijk gerecht niet alleen met kerst…

Bekijk recept
Hertenrugfilet reerug champignons madeira saus

Reerugbiefstuk met kastanjechampignons

Ree of hertenbiefstukjes met een saus van kastanjechampignons en Madeira, lekker stoer…

Bekijk recept
tamme eend champignons kerriesaus

Tamme eend met champignonkerriesaus

Tamme eend bereid in een milde maar verrassende champignons kerriesaus.

Bekijk recept
fazant bouten pheasant gebraden

Fazantenfilet

Fazantenfilets gedecoreerd met een groentetaartje. Hier is wel iets meer werk te…

Bekijk recept
kook techniek recept

Kook Theorieën

Bakken, Bakken (nieuwe stijl), Braadzak, Gratineren, Grillen, Roerbakken, Römertopf, Stoven

Bekijk recept
Gevulde_kipfilet_recept

Gevulde Kipfilet met ham en kruiden

Dankzij deze techniek heb je nog nooit zo’n smeuïge kipfilet op tafel…

Bekijk recept
kalkoen_rolletjes_bacon_recept

Kalkoen Schnitzel rolletjes met Bacon

Makkelijk en snel klaar in een handomdraai. Presentatie van dit gerecht is…

Bekijk recept
Lams rack bbq recept van der zalm

Lams Rack met honing en dragon

Met de honing van BijMarei is dit stuk vlees onweerstaanbaar! honing van…

Bekijk recept
carpaccio_recept

Carpaccio op 2 manieren

Onze meest bekende en fantastische topper! Hier beschrijven wij 2 van onze…

Bekijk recept
boeuf_bourguignon_recept

Boeuf Bourguignon

Een van de basis gerechten van de Franse keuken. Een stevig gerecht…

Bekijk recept
biefstuk_broccoli_amandelen_recept

Biefstuk met broccoli en amandelen

Een combinatie die verloren is gegaan door de jaren heen. Wij blazen…

Bekijk recept
asperges_beenham_recept

Asperges met huisgemaakte beenham

Met onze huisgemaakte beenham uit eigen worstmakerij zijn deze hagelwitte asperges nog…

Bekijk recept
amerikaanse_banketham_recept

Amerikaanse Banketham

Een echte klassieker! Naar recept van Van der Zalm Senior hemzelf.

Bekijk recept
lamsschenkel_inrodewijn_recept

Lamsschenkels gesmoord in rode wijn

Er gaat bijna niets boven een mooi stuk lamsvlees. Tenminste, als je…

Bekijk recept