Voor de thuiskok
Biefstuk met broccoli en amandelen
Een combinatie die verloren is gegaan door de jaren heen. Wij blazen nieuw leven in deze bijzondere smakencombinatie, de moeite waard om te proberen!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Vergiet
- Stevige pan met dikke bodem of Wok
- Mengkom
Bereiding
Was de broccoli en gebruik alleen de roosjes (niet te groot). Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm. Maak de paprika schoon en snijd dit eveneens in stukjes van 2 cm. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestooi de plakjes met chilipoeder. Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en marjoraan door elkaar.
Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in ca. 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord.
Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok. Bak de broccoli, bosui en paprika in 3 minuten beetgaar. Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op een hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi vlak voor het serveren de geschaafde amandelen erover.
Serveertip
Dit gerecht is lekker met gebakken krielaardappeltjes. Of in combinatie met rijst en een frisse salade.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept