illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Biefstuk met broccoli en amandelen

Een combinatie die verloren is gegaan door de jaren heen. Wij blazen nieuw leven in deze bijzondere smakencombinatie, de moeite waard om te proberen!

borden icoon 4 Personen clock icoon 15 Minuten
biefstuk_broccoli_amandelen_recept

Ingrediënten

- 4 Biefstukken (500/600 gram)
- 600 gram Broccoli
- 1 Rode paprika
- 2 bosuitjes
- 2 theelepels Chilipoeder
- 0,75 dl Cognac
- 1 eetlapel Tomatenpuree
- 25 gram Geschaafde amandelen
- 2 eetlepels Olijfolie
- snufje peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Vergiet
  • Stevige pan met dikke bodem of Wok
  • Mengkom

Bereiding

Was de broccoli en gebruik alleen de roosjes (niet te groot). Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm. Maak de paprika schoon en snijd dit eveneens in stukjes van 2 cm. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestooi de plakjes met chilipoeder. Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en marjoraan door elkaar.
Verhit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend in ca. 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord.
Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok. Bak de broccoli, bosui en paprika in 3 minuten beetgaar. Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op een hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi vlak voor het serveren de geschaafde amandelen erover.

 

Serveertip

Dit gerecht is lekker met gebakken krielaardappeltjes. Of in combinatie met rijst en een frisse salade.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw