illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Boeuf Bourguignon

Een van de basis gerechten van de Franse keuken. Een stevig gerecht met karakter. Eindeloos te combineren met Gratin, gebakken aardappeltjes, gekookt of hoe jijzelf ze het lekkerste vindt.

boeuf_bourguignon_recept

Ingrediënten

- 1 kilo Riblappen
- 150 gram spekblokjes
- 2 uien gesnipperd
- 1/2de fles volle rode wijn
- 1 winterpeen
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml Runderfond
- 250 gram zilvervliesuitjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- 1 teentje verse knoflook
- 500 gram champignons
- snufje peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Dutch oven of andere grote braadpan
  • Schuimspaan
  • Vergiet

Bereiding

Runderlappen in dobbelstenen snijden. In grote braadpan boter smelten en spekjes krokant bakken. Spekjes met schuimspaan uit pan nemen en in bakvet blokjes rundvlees rondom bruinbakken. Vlees uit pan nemen en in zelfde bakvet ui en winterpeen zachtjes bakken. Bloem erover strooien en even meebakken. Wijn en fond toevoegen en aan de kook brengen. Zilveruitjes in vergiet afspoelen met water. Vleesblokjes, spekjes in pan terugdoen. Zilveruitjes erdoor scheppen. Laurier, takjes rozemarijn en tijm met knoflook in pan doen. Pan op zeer laag vuur zetten. Deksel erop leggen en nog minstens 2 1/2 uur laten sudderen. Laatste halfuur champignons meestoven.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst