illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Eendenborstfilet met paprikasaus

Verrassende eendenborst in een milde paprika room saus.

borden icoon 4 Personen clock icoon 15 minuten Minuten
eendenborst filet gebraden met rozemarijn takje

Ingrediënten

-4 eendenborstfilets
-1 sjalotje
-2 gele paprika's
-1eetlepel olijfolie
-1 teentje knoflook
-1 theelepel tijm
-1 paprikapoeder
-25 gram roomboter
-2 eetlepels crème fraîche
-1/5 dl droge witte martini
-snufje peper & zout

Dit heb je nodig

  • Mengkom
  • Koekenpan
  • Staafmixer
  • Snijplank en mes
  • Aluminium folie

Bereiding

Fruit het sjalotje en de gele paprika’s (gesnipperd) in de olijfolie. Voeg hierbij de uitgeperste knoflook en roer vervolgens tijm, peper en zout erdoor. Doe nu een deksel op de pan en smoor de paprika in ongeveer 10 minuten gaar.

 

Wrijf de filets in met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets aan de vetzijde tot het vet krokant is, draai hierna de filets om en laat het op een iets zachtere vuurbron 10-12 minuten afgedekt met een stukje aluminiumfolie gaar worden. Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer. Haal de eendenborstfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Roer de martini en het paprikamengsel door het bakvet laat het 3 minuten inkoken. Voeg hierna de crème fraîche toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes, schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de plakjes als een waaier in de saus.

Serveertip

Dit gerecht is heerlijk te combineren met tagliatelle en broccoli.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw