Voor de thuiskok
Eendenborstfilet met paprikasaus
Verrassende eendenborst in een milde paprika room saus.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Mengkom
- Koekenpan
- Staafmixer
- Snijplank en mes
- Aluminium folie
Bereiding
Fruit het sjalotje en de gele paprika’s (gesnipperd) in de olijfolie. Voeg hierbij de uitgeperste knoflook en roer vervolgens tijm, peper en zout erdoor. Doe nu een deksel op de pan en smoor de paprika in ongeveer 10 minuten gaar.
Wrijf de filets in met peper, zout en paprikapoeder. Bak de filets aan de vetzijde tot het vet krokant is, draai hierna de filets om en laat het op een iets zachtere vuurbron 10-12 minuten afgedekt met een stukje aluminiumfolie gaar worden. Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer. Haal de eendenborstfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de martini en het paprikamengsel door het bakvet laat het 3 minuten inkoken. Voeg hierna de crème fraîche toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes, schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de plakjes als een waaier in de saus.
Serveertip
Dit gerecht is heerlijk te combineren met tagliatelle en broccoli.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept