Voor de thuiskok
Gebakken zwezerik met gerookte zalm
Gebakken zwezerik! Klinkt zó ingewikkeld, maar eigenlijk stelt het niet veel voor er zijn wat kleine handelingen die binnen 5 minuten zijn gebeurd. Waarom zou je niet een keer deze uitdaging aangaan!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Mengkom
- Koekenpan
- Garde
- Serveerschaal
- Snijplank en mes
Bereiding
Blancheer de zwezerik in een groentebouillon, of in kokend water met zout 5 minuten. Laat het vlees afkoelen (in het vocht) en ontvel het vervolgens. Omwikkel de zwezerik met de gerookte zalm en bak het geheel in de olijfolie tot het goudgeel van kleur is. Garneer het vlees met takjes kervel.
Breng voor de saus de bouillon aan de kook samen met de witte wijn. Voeg hierna met de garde kleine blokjes koude roomboter toe (niet teveel tegelijk). Laat de saus hierna nog heel even doorkoken. Blijf wel roeren. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg net voor het serveren de gesneden bieslook toe.
Serveertip
Serveer bij de gebakken zwezerik haricots verts omwikkeld met bacon, kort gekookte broccoli met kaas gegratineerd en een lekkere lichte lauwwarme salade.
Wijntip: Gekoelde witte Camparnaud uit de Provence.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept