illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Honing tijm ham sauce de ma façon

Een absolute topper en zeer gemakkelijk te bereiden, nieuwsgierig geworden…

borden icoon 4-6 Personen clock icoon 25 Minuten
honing tijm ham gebraden met saus

Ingrediënten

-1 honing tijm ham
-3 eetlepels honing
-1 eetlepel mosterd
-1 tot 2 theelepels tijm naar smaak (liefst vers)
-100 ml bouillon
-scheutje Aceto Balsamico of witte wijnazijn
-1 pakje room culinair voor warme sauzen

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Mengkom en kwast
  • Sauspannetje
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de ham in de verpakking in een voorverwarmde oven (120 graden) gedurende zo’n 20 minuten. Knip de verpakking open en vang het vocht (de marinade) op in een saus pannetje. Houd de ham warm door deze in aluminiumfolie te verpakken tot de saus klaar is.

Voeg de ingrediënten voor de saus toe behalve de Room Culinair. Breng de saus al roerend op temperatuur en voeg dan vier eetlepels van de room toe. Even laten bruisen, en blijven roeren tot u een egale saus krijgt. Voeg vervolgens de rest van de room toe en laat het pruttelen (inkoken) tot de saus de gewenste dikte heeft. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Snijd de ham aan tafel of vooraf als u kiest voor plate-service, dan kunt het bord opmaken met het door u gekozen garnituur. 

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst