Voor de thuiskok
Honing tijm ham sauce de ma façon
Een absolute topper en zeer gemakkelijk te bereiden, nieuwsgierig geworden…
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Mengkom en kwast
- Sauspannetje
- Oven
- Ovenschaal
- Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de ham in de verpakking in een voorverwarmde oven (120 graden) gedurende zo’n 20 minuten. Knip de verpakking open en vang het vocht (de marinade) op in een saus pannetje. Houd de ham warm door deze in aluminiumfolie te verpakken tot de saus klaar is.
Voeg de ingrediënten voor de saus toe behalve de Room Culinair. Breng de saus al roerend op temperatuur en voeg dan vier eetlepels van de room toe. Even laten bruisen, en blijven roeren tot u een egale saus krijgt. Voeg vervolgens de rest van de room toe en laat het pruttelen (inkoken) tot de saus de gewenste dikte heeft. Eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Snijd de ham aan tafel of vooraf als u kiest voor plate-service, dan kunt het bord opmaken met het door u gekozen garnituur.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept