illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Kalfslapjes uit de oven

Op een winterdag is het gezellig om wat langer in de keuken te vertoeven, dit recept heeft tijd nodig, maar als het éénmaal op het vuur staat geeft het weer de gelegenheid om even te relaxen.

borden icoon 6-8 Personen clock icoon 180 Minuten
Kalfslapjes kalfsvlees gestoofd

Ingrediënten

-1 kilo kalfsvlees
-125 gram roomboter
-1 klein blikje tomatenpuree (of een blik gepelde tomaten)
-1 eetlepel sambal
-2 laurierblaadjes
-1 eetlepel witte balsamico azijn
- peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan

Bereiding

Haal het vlees ca. 1 uur van tevoren uit de koelkast. Droog de kalfslapjes af met keukenpapier en bestrooi het vlees met wat peter en zout (naar smaak). Verhit 125 gram roomboter en wacht tot het schuim weggetrokken is. Braadt het vlees aan totdat het een licht bruine kleur heeft (ca. 3 minuten). Neem nu het vlees uit de pan en maak de boter weer heet, voeg 2 kopjes niet al te koud water toe (afblussen). Breng de jus op smaak met een bouillontablet, een klein blikje tomatenpuree, twee laurierblaadjes, een eetlepel sambal en eventueel een klein scheutje azijn.
Leg de lapjes nu terug in de pan en breng het geheel nog heel even aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ca. 3 uur op een laag pitje sudderen. Voeg na ongeveer 1 uur nog een 1/2 kopje water toe.

Serveertip

Kalfsvlees is uitstekend te combineren met sperziebonen, paksoi  of Chinese kool.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw