Voor de thuiskok
Kalfslever met Safarisaus
Kalfslever met Safari saus, dat is echt wel lang geleden toch bestaat het nog steeds, door de saus krijgt het vlees een andere wending, misschien is het hierdoor een grotere uitdaging om het te proberen!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Koekenpan
- voorverwarmde borden
- Aluminiumfolie
Bereiding
Dep de kalfslevers droog met keukenrol. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze vervolgens door de bloem. Verhit de boter in de pan (totdat het schuim is weggetrokken) en bak de lever aan beide zijde mooi bruin vraag in de winkel om de exacte braadtijd. Neem de lever uit de pan en overdek ze met aluminiumfolie.
Blus het braadvet met de kalfsfond en de Safari en laat het geheel 10 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er een klontje roomboter doorheen (binden). Leg de kalfslever op de voorverwarmde borden en schenk de saus ernaast.
Serveertip
Dit gerecht is lekker in combinatie met aardappelgratin en haricots verts.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept