illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Kalkoenragout met salie

Kalkoenragout met salie, opzoek naar iets lekkers maar toch lichtverteerbaar, bekijk dan dit recept!

borden icoon 4 Personen clock icoon 15 Minuten
turkey stew kalkoen blokjes kalkoenragout met salie

Ingrediënten

-4 kalkoenfilets
-10 sjalotten
-1 eetlepel olijfolie
-1 glas witte wijn
-500 cc gevogelte bouillon (vd zalm vriezer)
-½ bosje salie
-4 gepelde tomaten
- peper & zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven en ovenschaal
  • Mengkom
  • braadpan of hapjespan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Snij de kalkoenfilets in blokjes van ongeveer 5 centimeter lengte. Bestrooi ze met een klein beetje zout. Bedek de bodem van een ovenvaste schotel met salieblaadjes. Leg er de kalkoenblokjes op.

Verwarm de oven voor 180°C.

Pel de sjalotten  en hak ze fijn. Verhit de olie in een braadpan en stoof ze goudbruin. Giet de wijn erbij. Laat volledig inkoken. verhit de gevogelte bouillon. Giet dit in de pan bij de sjalotten en  de gepelde tomaten voeg 2 of 3 salieblaadjes toe. Laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje tot de sjalotten zacht zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Zet de schotel met de kalkoenblokjes in de oven. roer het vlees na 7 minuten door, leg er een
stukje aluminiumfolie op om uitdrogen te voorkomen. Laat nog 4  minuten bakken. Bestrooi met zout.
Schik de kalkoenblokjes op een schotel. Verwijder de salieblaadjes uit de sjalottensaus.
Giet deze over de kalkoenblokjes. Werk af met een stevige draai van de pepermolen.

Serveertip

Dit licht verteerbare gerecht is prachtig te combineren met gekookte witte rijst, doperwten en worteltjes.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw