Voor de thuiskok
Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon
Kalkoenschnitzel rolletjes met bacon in een luchtige room-kaas saus.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Oven
- Ovenschaal
- Mengkom
- Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Bestrooi de kalkoenschnitzel met peper en zout naar smaak. Snij de schnitzels doormidden en rol deze op. Omwikkel ze daarna met bacon en leg ze in een ovenschaal.
Snij de tomaten in plakjes en verdeel ze over de ingerolde kalkoen. Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje en giet de slagroom erbij, roer alles even door zodat de knoflook met de slagroom is vermengd (slagroom niet stijf slaan).
Giet de slagroom over de kalkoenrolletjes en strooi daarna de geraspte kaas er overheen. Draai de oven nu terug naar 160° C, zet de schaal in de oven en laat de kalkoen 25 minuten braden. Haal nu de schaal uit de oven en laat het nog 10 minuten afgedekt (met aluminiumfolie) rusten.
Serveertip
Dit gerecht is lekker met sla en gebakken aardappeltjes of in combinatie met rijst.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept