illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Lams Rack met honing en dragon

Met de honing van BijMarei is dit stuk vlees onweerstaanbaar!

honing van BijMarei

borden icoon 4 Personen clock icoon 40 Minuten
Lams rack bbq recept van der zalm

Ingrediënten

- 2 stuks lamsrack
- 2 kleine sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram verse dragonblaadjes
- 1 eetlepel honing (van het liefst BijMarei)
- 4 eetlepels olijfolie
- zeezout en gemalen peper

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven en braadslee
  • Mengkom en kwast
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Dep de verse lamsrack goed droog met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Pel de teentjes knoflook, pers ze uit in een kom en roer de dragon, de honing (van BijMarei), 2 eetlepels olijfolie, zout en peper erdoor. Verwarm de oven voor op 220ºC. zet de lamsrack in de braadslede en bestrijk het vlees met het honingmengsel. Braad de lamsrack ca. 10 minuten in de oven. Schakel de oven dan terug naar 180ºC. Schep de sjalotjes met de overige olijfolie in de braadslede en braad en lamsrack nog ca. 15 minuten, tot deze rosé van binnen is. Laat de lamsrack afgedekt met aluminiumfolie op een warme schaal rusten. Snijd het vlees aan tafel in koteletjes en serveer de sjalotjes erbij. De kerntemperatuur die we willen hebben bij lamsvlees is 52-54 graden, niet té rosé, het vlees wordt hier trekkerig van.

Serveertip

Lekker met hollandaisesaus, aardappelgratin en sugar snaps.
U kunt de kleine sjalotjes vervangen door zes in kwarten gesneden grote sjalotjes.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
Foto van rauw eendeborst