Voor de thuiskok
Ossenhaas in bladerdeeg
Ossenhaas in bladerdeeg een prachtig product om met Kerst iedereen aan tafel te doen verrassen! De Engelse noemen het Beef Wellington en laten wij het nu gewoon al kant en klaar hebben voorbereid, zodat het alleen nog in de oven moet, makkelijker kunnen we het niet maken.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Oven
- Rooster voor in de oven
- Sauspannetje
Bereiding
Oven voorverwarmen op 220°c Vlees vanuit de koelkast op een rooster met bakpapier plaatsen. Gelang het gewicht en dikte (vraag de slager)! 25 tot 30 minuten bakken op 220°c Daarna uit de oven halen en 10 minuten laten rusten. Voorzichtig insnijden met een kartelmes, en daarna met een groot scherp vleesmes mooie plakken snijden.
Serveertip
Snijd de Ossenhaas aan tafel in plakken, zodat iedereen kan genieten van het mooie product. Serveer met groene groenten gebakken kriel aardappelen. De ossenhaas laat zich mooi combineren met onze Balsamico tijm saus en wat crème fraîche erdoorheen gespateld.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept