illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Ossenhaas in bladerdeeg

Ossenhaas in bladerdeeg een prachtig product om met Kerst iedereen aan tafel te doen verrassen! De Engelse noemen het Beef Wellington en laten wij het nu gewoon al kant en klaar hebben voorbereid, zodat het alleen nog in de oven moet, makkelijker kunnen we het niet maken.

borden icoon 4-8 Personen clock icoon 25-35 Minuten
Ossenhaas in bladerdeeg beef wellington huisgemaakt

Ingrediënten

-in roomboter bladerdeeg verpakte Hollandse Ossenhaas
-gevuld met pesto
-gevuld met parmezaanse kaas
-gevuld met Spaanse Serrano ham
-licht gerkuid met peper en zout
-optie Balsamico tijm saus (vd zalm huisgemaakt)
-2 tot 3 eetlepels crème fraîche

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven
  • Rooster voor in de oven
  • Sauspannetje

Bereiding

Oven voorverwarmen op 220°c Vlees vanuit de koelkast op een rooster met bakpapier plaatsen. Gelang het gewicht en dikte (vraag de slager)! 25 tot 30 minuten bakken op 220°c Daarna uit de oven halen en 10 minuten laten rusten. Voorzichtig insnijden met een kartelmes, en daarna met een groot scherp vleesmes mooie plakken snijden.

Serveertip

Snijd de Ossenhaas aan tafel in plakken, zodat iedereen kan genieten van het mooie product. Serveer met groene groenten gebakken kriel aardappelen. De ossenhaas laat zich mooi combineren met onze Balsamico tijm saus en wat crème fraîche erdoorheen gespateld. 

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw