illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Parelhoenbouten uit de oven met Italiaans accent

Parelhoenbouten maar dan met verse groenten op Italiaanse wijze gemaakt.

borden icoon 4 Personen clock icoon 65 Minuten
parelhoen filet van der zalm

Ingrediënten

-4 parelhoenbouten
-4 eetlepels olijfolie
-2 gesneden uien
-2 teentjes knoflook
-1 courgette in blokjes
-1 stengel bleekselderij in reepjes
-1 rode paprika in reepjes
-2 dl rode Italiaanse rode wijn
-1 eetlepel Italiaanse kruiden
-1 dl slagroom of kookroom

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Oven en braadslee
  • Mengkom
  • Braadpan
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Bestrooi de bouten met zout en peper.
Bestrijk een ovenschaal met 1 el olie en leg hierin de bouten met de velzijde naar beneden.
Plaats de schaal middenin de oven op 160°C . Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de gehakte uien met de kleingesneden knoflook.
Voeg de courgette, de selderij in blokjes, de paprika in reepjes toe en sluit de pan. Stoof dit 10 minuten.
Neem de hete schaal voorzichtig uit de oven.
Keer de bouten en voeg de groenten toe.
Schenk de voorverwarmde wijn erbij en bestrooi met de kruiden.
Plaats de schaal ca.1 uur in de oven terug.
Haal daarna de hete schaal uit de oven en neem de bouten eruit.
Houd deze warm in de oven, deze mag uit de afkoeling van de oven heeft genoeg vermogen
Voeg de room toe aan de schaal en laat dit op een lage stand van een warmtebron of in de oven even binden.

Serveertip

Serveer hierbij gekookte pasta.
En een lekkere Italiaanse wijn.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw