Voor de thuiskok
Rack of lamb
Rack of Lamb, de in elkaar gestoken racks zien er zó gaaf en stoer uit, daar kan je rustig mee voor de dag komen!
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal of braadslee
- Serveerschaal of plank
- Kleine mengkom
- Aluminiumfolie
Bereiding
Meng 2 eetlepels olijfolie met de kruiden en het uitgeperste teentje knoflook door elkaar. Droog het vlees af met keukenpapier en smeer het in met de kruidenolie.
In de oven
Oven voorverwarmen op 200° C, plaats het vlees in een oven vaste schaal en zet hem midden in de oven. Zet de oven nu op 180° C en laat het vlees gedurende 15 à 20 min op deze temperatuur braden. Haal hierna de schaal uit de oven en smeer het vlees in met de jus uit de schaal, vermeng met het restant van de kruiden olie. Dek het vlees af met folie en laat het 10 minuten rusten voordat u het aansnijdt.
In de braadpan
Smelt 75 gram boter op hoog vuur totdat het schuim wegtrekt en de boter gaat bruinen. Temper nu de warmte bron tot de helft en braadt het vlees iedere kant aan tot een mooie bruine kleur is verkregen (totaal + 3 min.).Voeg een klontje boter toe en plaats de deksel schuin op de pan.Laat dit geheel nu 15 à 20 min braden, Haal hierna de pan van het gas en smeer het vlees in met de jus uit de pan, vermengt met het restant van de kruiden olie. Dek het vlees af met folie en laat het 10 min rusten voordat u het aansnijdt.
Serveertip
Serveer de rack of lamb met broccoli gegratineerd met stukjes Leidse kaas en kriel aardappeltjes met Provençaalse kruiden en een klontje roomboter.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept