illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Ree-Hertenbiefstuk met een cranberrysaus

Ree-of hertenbiefstuk traditioneel,  zo eten de Engelsen op deze wijze gemaakt, het liefst dit prachtige vlees.

borden icoon 4 Personen clock icoon 15 Minuten
hertenrugfilet met cranberry saus cranberries

Ingrediënten

-4 ree- of hertenbiefstukjes
-2 kleine sjalotjes fijn gesneden
-30 gram roomboter
-4 theelepels rodewijn azijn
-2 eetlepels cranberrycompote
-2 dl wildfond (vd zalm in de vriezer)
-peper & zout naar eigen smaak

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan
  • Aluminiumfolie
  • voorverwarmde borden

Bereiding

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze fijn. Dep de biefstukje droog en bestrooi deze met wat peper en zout. Verwarm de roomboter tot deze mooi bruin kleurt en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin. Garneer de reebiefstukjes op vier voorverwarmde (hete) borden en dek deze af met aluminiumfolie. 

Saus
Fruit de sjalotjes snel in dezelfde pan, voeg de fond, azijn en cranberrycompôte toe en kook dit 1 minuut op een hoog vuur goed door. Uiteraard serveren in aparte sauskom.

Serveertip

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met rode kool en gebakken knoflookaardappeltjes (van onze groente-afdeling).

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw