illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Reerugbiefstuk met kastanjechampignons

Ree of hertenbiefstukjes met een saus van kastanjechampignons en Madeira, lekker stoer en zeer traditioneel.

borden icoon 4 Personen clock icoon 15 Minuten
Hertenrugfilet reerug champignons madeira saus

Ingrediënten

-4 ree of- hertenbiefstukjes van ± 120 gram
-30 gram boter
-1 eetlepel olijfolie
-150 gram kastanjechampignons
-1 dl Madeira
-2 dl wildbouillon (vd zalm in vriezer)
-2 eetlepels allesbinder
-4 takjes krulpeterselie
-peper & zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Mengkom
  • Verwarmde schaal voor de biefstukjes
  • Koekenpan
  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereiding

Begin met het voornaamste; haal de biefstukjes ruim een uur voor het bereiden uit de koelkast. Zet de oven aan op 100ºC. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een koekepan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 min. aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm op een schaal met aluminiumfolie in de oven. Voeg de champignons in plakjes toe aan de bakboter en fruit deze.

Blus met de Madeira en de bouillon en breng dit aan de kook. Bind de vloeistof met de allesbinder en voeg de gehakte peterselie toe.

Serveertip

Serveer de reebiefstuk met de kastanjechampignons, gekookte sperzieboontjes en gegratineerde aardappelen uit de oven. Als nagerecht: roomijs met warme chocoladesaus.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw