Voor de thuiskok
Reerugbiefstuk met kastanjechampignons
Ree of hertenbiefstukjes met een saus van kastanjechampignons en Madeira, lekker stoer en zeer traditioneel.
Ingrediënten
Dit heb je nodig
- Snijplank en mes
- Mengkom
- Verwarmde schaal voor de biefstukjes
- Koekenpan
- Aluminiumfolie
- Oven
Bereiding
Begin met het voornaamste; haal de biefstukjes ruim een uur voor het bereiden uit de koelkast. Zet de oven aan op 100ºC. Bestrooi de reebiefstuk met zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een koekepan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden bruin (reken 3-4 min. aan iedere kant). Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm op een schaal met aluminiumfolie in de oven. Voeg de champignons in plakjes toe aan de bakboter en fruit deze.
Blus met de Madeira en de bouillon en breng dit aan de kook. Bind de vloeistof met de allesbinder en voeg de gehakte peterselie toe.
Serveertip
Serveer de reebiefstuk met de kastanjechampignons, gekookte sperzieboontjes en gegratineerde aardappelen uit de oven. Als nagerecht: roomijs met warme chocoladesaus.
Heerlijke recepten voor elk seizoen:
Eendenborstfilet met cashewnoten
2 Personen
15 minuten Minuten
Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...
Bekijk recept