illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Riblapjes met uitjes, appel en ananas

Riblapjes met uitjes, appel en ananas, we geven er een andere draai aan dan de welbekende grootmoeders runderlapjes, ook dit heeft wat aandacht en tijd nodig, maar het resultaat wordt echt beloond!

borden icoon 6-8 Personen clock icoon 180 Minuten
Beef stew riblapjes met zilveruitjes appel en ananas stoofvlees

Ingrediënten

-1 kilo runderlapjes
-2 laurierblaadjes
-1 zure appel (zout zuur mag ook)
-300 ml runderbouillon (vd zalm in vriezer)
-klein beetje maïzena
-3 kruidnagelen
-4 schijven ananas
-100 gram zilveruitjes
-75 gram roomboter
-peper & zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan
  • Klein pannetje evt verwarmen vd bouillon

Bereiding

Het vlees met keukenpapier droogmaken en inwrijven met peper en zout naar smaak. De boter in een grote braadpan smelten op hoog vuur tot het schuim uit de jus is verdwenen en de jus een mooie bruine kleur heeft. Het vlees rondom goed aanbraden. Dan de warme bouillon toevoegen (deze even verwarmen niet koken), samen met laurierblaadjes en kruidnagelen.
Laat nu dit geheel even aan de kook komen. Deksel op de pan en het vlees 3 uurtjes langzaam gaar stoven op een laag vuur. Het vlees moet zachtjes pruttelen, af en toe keren en kijken of het niet te heet (kookt) of te langzaam (geen beweging in de pan) gaat. Een kwartier voor het einde van de stooftijd stukjes appel,  ananas en de zilveruitjes toevoegen.
Het vlees eruit halen en even op de deksel van de pan bewaren. Laurierblaadjes verwijderen en de jus evt. binden met een beetje maïzena. Het vlees terug in de pan en nog even 5 minuten op laag vuur laten rusten.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw