illustratie van een thuiskok

Voor de thuiskok

Varkenshaas met bruine suiker

Varkenshaas en bruine basterdsuiker, soms ben je gewoon op zoek naar andere varianten! Dit recept is een aanrader.

borden icoon 6 Personen clock icoon 10-15 Minuten
varkenshaas gebraden porc medaillons

Ingrediënten

-1 kilo varkenshaas
-50 gram roomboter
-75 gram bruine basterdsuiker
-3 eetlepels cognac of vieux
-¼ liter slagroom
-peper en zout

Dit heb je nodig

  • Snijplank en mes
  • Braadpan
  • Verwarmd bord voor de varkenshaas
  • Serveerschaal
  • Aluminiumfolie

Bereiding

Snij de varkenshaas in plakjes van ca. 2 centimeter dik. Bestrooi ze met peter en zout (naar smaak) en ‘paneer’ ze met de bruine basterd suiker. Smelt nu 50 gram roomboter op een middelmatig afgestelde warmtebron en wacht tot het schuin is weggetrokken. Bak de gesneden varkenshaas om en om hooguit 2 minuten (maximaal 500 gram vlees tegelijk in de pan, anders koelt de boter teveel af).
Haal nu de varkenshaas uit de pan, leg het vlees op een warm bord en dek het geheel af met folie. Voeg nu de slagroom bij het braadvocht en voeg nog extra 3 eetlepels basterdsuiker, de cognac of vieuxen de room toe. Laat dit al roerende nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Leg de varkenshaas op een serveerschaal en giet de warme saus er overheen.

 

Serveertip

Serveer dit redelijk zoete gerecht met broccoli en gebakken krielaardappeltjes.

Heerlijke recepten voor elk seizoen:

Eendenborstfilet met cashewnoten

borden icoon 2 Personen clock icoon 15 minuten Minuten

Heerlijke eendenborstfilet met cashewnoten en mango, met een klein zoetje hierdoor komt...

Bekijk recept
eendenborst rauw